Kunstenaar
Debbie Blauw
Omschrijving
Debbie Blauw

Geboren 14 oktober 1991

Het werk van Debbie is onder te brengen in verschillende categorieën. Wat al haar werk gemeen heeft is dat er een zekere rust vanuit gaat. Het materiaal waar ze het liefst mee werkt is viltstift op papier.

Debbie kiest eenvoudige onderwerpen uit voor haar tekeningen waarbij ze wekenlang hetzelfde thema gebruikt. Er ontstaat dan een serie met in iedere nieuw werk een kleine verandering.
Zo heeft Debbie meer dan 15 tekeningen gemaakt van een rij bomen die ze uiteindelijk kritisch bekijkt. Door sommige bomen waait de wind, er zijn tekeningen uitgewerkt met potlood met viltstift en met verf. Ook zijn er bomenrijen waarachter een bos lijkt te verschijnen.
Het lijkt een zoektocht naar de perfecte bomenrij. Na wikken en wegen keurt Debbie een aantal tekeningen goed en ze kijkt tevreden naar haar selectie.

Een ander terugkerend onderwerp is tekst. Het gaat om teksten uit uiteenlopende tijdschriften of reclamefolders deze vormen een inspiratiebron voor haar.
De zinnen lijken over het vel te lopen in een rustig, zich steeds herhalend ritme waarbij de betekenis van de woorden uiteindelijk niet meer ter zake doet.

In 2010 is Debbie komen werken bij NOVO Kunst. Ze is een jonge kunstenares die weet wat ze wil.