Kunstenaar
Monique van der Leeuw
Omschrijving
Monique werkt sinds 11 juni 2001 bij NOVO Kunst. Bladerend in werk dat ze de afgelopen jaren gemaakt heeft valt op dat er ontwikkeling in zit.Het oudere werk is duidelijk minder netjes verzorgd, sneller afgemaakt en meer rudimentair van opzet.
Het latere werk heeft vaak een mooie compositie waar een duidelijk concept uit spreekt. Ze kan figuren naar de waarneming snel en goed vangen in sterke- en eenvoudige vormen en wat ze begint maakt ze af. Bij zaken die veel details hebben gaat ze meerdere malen van dichtbij kijken om ze vervolgens nauwkeurig na te tekenen. Deze details zijn voor haar zo belangrijk dat ze soms sterk uitvergroot op het papier staan. Technische onderwerpen ( fietsen, motoren) lijken haar te fascineren. Ze gebruikt het gehele vlak voor haar werk. Naast het werk in acryl, stift en pastel maakt monique ook grafiek.
Wanneer er iets leuks ( vakantie, kermis, etc.)is geweest vormt dit een dankbaar onderwerp voor haar. Geheel abstracte werken noemt ze vaak een mooi “bed”of “kussensloop”. Wanneer een werk af is kan Monique er tevreden
naar kijken en zegt dan;”Goed van mij, hé?