Nieuwsberichten
NOVO Kunst geeft kleur aan Zeehondencrèche
25-07-2014 11:32
PERSBERICHT¬¬¬
Groningen, 25 juli 2014


NOVO Kunst geeft kleur aan Zeehondencrèche

Groningen – Aan de muren van de Zeehondencrèche in Pieterburen hangen vanaf 1 augustus kunstwerken van NOVO Kunst. De kunstwerken hebben een vrolijke uitstraling, zijn kleurrijk en verwijzen allemaal naar de natuur. De gedeelde liefde voor de natuur bracht de expositie tot stand. De expositie is tot 1 oktober te bewonderen. Zeehondencrèche Pieterburen is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Liefde voor de natuur
De samenwerking tussen Zeehondencrèche Pieterburen en NOVO Kunst is tot stand gekomen door de liefde voor de natuur, die beiden delen. Begeleider Monique van Genuchten (NOVO Kunst) vertelt: “Ik was erg onder de indruk van het werk dat vrijwilligers 24 uur per dag verrichten voor de zeehondencrèche. Dag en nacht zijn ze in de weer om de zeehonden optimaal te verzorgen. Diezelfde betrokkenheid voor dieren en de natuur zag ik ook terug in de kunstwerken die gemaakt worden door kunstenaars van NOVO Kunst. Schilderijen en tekeningen van dolfijnen, orka’s en zeehonden zijn een geliefd onderwerp. De kunstenaars zijn zeer verheugd dat ze mogen exposeren in de zeehondencrèche.”

Zoektocht naar het perfecte schilderij
Een van de exposerende kunstenaars is Debbie Blauw, een jonge kunstenares die weet wat ze wil. Debbie kiest eenvoudige onderwerpen uit voor haar tekeningen waarbij ze voor een langere periode hetzelfde thema gebruikt. Er ontstaat dan een serie met in ieder nieuw werk een kleine verandering. Het lijkt een zoektocht naar het perfecte schilderij. De werken van Debbie zijn onderdeel van de expositie.

Over NOVO Kunst
NOVO Kunst is onderdeel van NOVO. De kunstenaars bij NOVO Kunst hebben een verstandelijke beperking en krijgen ondersteuning, begeleiding en/of zorg van NOVO. Zo kunnen zij hun mogelijkheden en kwaliteiten zo optimaal mogelijk benutten en zo zelfstandig mogelijk en geïntegreerd meedoen in de maatschappij.
______________________________________________________________________________
Noot voor de redactie:
Meer informatie via NOVO Kunst - Ingrid Baron - Telefoon: 050-3112301 (09:00 – 16:00)
Expositie: Zeehondencreche Pieterburen, Hoofdstraat 94 Pieterburen. Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00
NOVO Kunst: Gelkingestraat 22 Groningen. Geopend op ma t/m vr van 13:00 tot 16:00 uur.
Fotobijschrift: Debbie Blauw: zonder titel, 50x65 cm, acryl op papier
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS